Beleef

Ontdek routes

Hoe werkt het?

Altijd al eens dwars door Nederland of naar Parijs willen fietsen op je racefiets? Heb jij geen zin om met bagage te slepen en wil je een afstand fietsen die bij je past? Kies één van onze routes, je dagelijkse afstand en mate van comfort. Wij zorgen voor de rest!

Je moet een berg respecteren. Als je een vriend bent van de berg, dan wordt de berg ook een vriend van jou. Aan de voet van een berg zeg ik ook altijd: `Goh, wat ben jij een verschrikkelijk mooie berg' - Bram Tankink

Stel je ideale trip samen:

DSC_6423 compressed

Kies je afstand

Freewheelers biedt verschillende routes en afstanden aan. De routes zijn verdeeld over drie categoriëen: Veni - Vidi - Vici. Alle routes lopen over verharde wegen, bieden je uitdaging én laten je al het moois zien van Nederland, België en/of Frankrijk. Van waaieren in de polder tot kronkelende boswegen en van Nederlands vlak tot Belgische heuvels.

Freewheelers-8225 compressed

Kies je comfort

Kies voor een budget accommodatie en overnacht tegen scherpe tarieven. Of juist lekker bourgondisch als je wilt genieten van alle geneugten in en rondom het stadscentrum. Houd je juist van de rust, ruimte en vrijheid in het buitengebied, kies dan voor onze buiten accommodaties. Niet onbelangrijk, het ontbijt is standaard inbegrepen.

Weekend wielrennen ardennen

Kies het aantal dagen

Hier kies je het aantal dagen dat je wilt fietsen. Het minimum is twee dagen en loopt op tot meer dan een week. De startlocaties zijn Amsterdam, Groningen en Maastricht. In Nederland kun je in alle steden eindigen. Vanaf Maastricht gaat de reis standaard naar Luxemburg of Parijs. De routes starten en eidigen altijd bij een treinstation.

Wat regelt Freewheelers voor jou?

Freewheelers-8640 compressed

Normaal gooien de renners hun ballast af in de finale. Ik vond zelfs een suikerklontje in m'n wielershirt nog te veel - Roger de Vlaeminck

Het bagagetransport

Over je bagage hoef jij je geen zorgen te maken. Standaard vervoeren wij 1 koffer/tas per persoon. Samen met onze partner MSG Post & Koeriers regelen wij dat je bagage met jou meereist. Als jij ervoor zorgt dat voor 10:00 uur je bagage bij de receptie van je hotel ligt, zorgen wij dat het voor 16:00 uur voor jou beschikbaar is. Zo kun jij optimaal genieten van je ultieme fietsvakantie.

Ben je een tourfietser en is het voor jou geen probleem om je bagage mee te nemen op de fiets? Laat het ons weten, je krijgt dan een prijs exclusief koeriers kosten.

Inbegrepen overnachtingen

In de trip zijn enkel de overnachtingen op de tussenstops inbegrepen. Fiets je bijvoorbeeld in 2 dagen van Amsterdam naar Maastricht, met een tussenstop in Nijmegen, is alleen de overnachting in Nijmegen standaard opgenomen. Dit doen we om jou van alle flexibiliteit te voorzien: wellicht woon je in de buurt van Amsterdam of heb je er vrienden waar je mag overnachten. Wat de reden ook is, voor ons is het niet vanzelfsprekend dat jij op de start- en eindlocatie wilt overnachten. Dit kan natuurlijk wel! Wanneer je naar de boekingspagina van een van onze reizen gaat, kun je eenvoudig aanklikken dat je wilt overnachten op de start- en/of eindlocatie. De prijzen van deze overnachtingen zijn afhankelijk van het comfort type dat je voor je reis kiest en worden zichtbaar wanneer je een comfort type selecteert.

Vervoer naar start- en van eindlocatie

Het vervoer naar de start en van de eindlocaties is niet inbegrepen. Alle routes starten of eindigen bij een station, zodat je eenvoudig op de trein naar huis kunt stappen. Binnen Nederland kun je voor slechts € 6,10 je fiets meenemen in de trein. Check de voorwaarden op www.ns.nl.

Mocht je naar Luxemburg of Parijs fietsen en je wilt met de trein naar huis, dan gelden andere regels. Je kunt eenvoudig je reis (laten) boeken via www.treinreiswinkel.nl. Heb je een fietsreistas dan mag je je fiets meenemen in de Thalys.

De GPS

Alle routes zijn (enkel) beschikbaar in .gpx. Deze kun je eenvoudig inlezen in je fietsnavigatie en ontvang je voor de start per mail. Beschik je niet over een fietsnavigatie, dan kun je deze bij ons huren. De kosten hiervoor bedragen 15 euro per navigatie onafhankelijk van de route/afstand/aantal dagen. De borg van de navigatie is  € 100 euro. Deze betaal je direct bij je boeking en krijg je teruggestort als wij weer in het bezit zijn van de navigatie.

De dag van vertrek en aankomst

Wanneer je de dag voor vertrek in een hotel slaapt, vindt er ‘s ochtends in het hotel een korte kick-off plaats. Je ontvangt de laatste details, eventueel een GPS, levert je bagage in en indien nodig helpen we je nog even op weg met de navigatie. Wanneer je niet voorafgaand aan de start een hotel hebt geboekt hoor je uiterlijk een week van te voren van ons in welk hotel je wordt verwacht voor de start. Hetzelfde geldt voor de eindlocaties: overnacht je op de laatste plek van bestemming dan ontvang je vanzelfsprekend daar je bagage en kun je de gehuurde fietsnavigatie weer inleveren. Blijf je niet overnachten dan hoor je van ons op welke locatie je je bagage kunt ophalen. Wij zorgen ervoor dat al deze locaties in de buurt van een station liggen, zodat je zonder teveel sjouwen weer terug naar huis kan.