Challenge

Ontdek specials

Specials

Wil je samen met een groep enthousiaste fietsers de Mont Ventoux bedwingen of met een groep naar Parijs / Luxemburg? Of is een gemiddelde van 150 km per dag nog niet heftig genoeg voor jou? Boek dan één van onze specials.

Freewheelers - Planning 2018

Nijmegen – Maastricht | Veni | 07 – 08 april

We trappen 2018 af met opwarmertje. Of ja… We starten met de Oude Holleweg, gevolgd door de 7-heuvelenweg en via de prachtige bosrijke Maasduinen en Duitse paadjes naar Venlo. Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide routebeschrijving en prijzen hier.

Maastricht – Luxemburg | Veni | 20 – 22 april

Twee weken later doen we hetzelfde trucje nogmaals, maar voegen we een paar heuvels en bergen toe. We starten in Maastricht en via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. We overnachten in het bourgondische Spa.  Op de tweede dag pakken we door met de heuvels. Geen meter is vlak als we fietsen naar Bastogne. Een prachtige stad in het hart van de Ardennen. De trilogie wordt gecompleteerd met een prachtige tocht naar de hoofdstad van Luxemburg. We combineren de uitzichten van de Belgische Ardennen, met super strak asfalt en prachtige fietspaden. Ook deze dag worden je kuiten geprikkeld met hoogtemeters. Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide routebeschrijving, prijzen en hoogtemeters hier.

‘s-Hertogenbosch – Parijs | Vidi | 15 – 20 mei:

Midden in het voorjaar, als je conditie groeiende is gaan we voor een 6-daagse fietstocht naar Parijs. Oui oui nous roulons a Paris! Op de eerste dag fietsen we van ‘s-Hertogenbosch naar Maastricht. De Peel, de Groote Heide en ‘t Leenderbos het komt allemaal voorbij. De grootste bevalling van de dag is de ontsluitingsweg langs de Zuid-Willemsvaart richting de maas en vervolgens naar het centrum van Maastricht waar we overnachten. Op de tweede dag gaan we meer hoogtemeters maken. De rit is iets korter, maar je uithoudingsvermogen wordt meer getest. Via Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet fietsen we naar La Roche en Ardenne. De derde dag start en eindig je met een klim. De meest pittige klim ligt op 10% – 13%. Fietsen in de Ardennen in de meest pure zin. Prachtige glooiende wegen en fantastische uitzichtpunten en autoloze wegen. Geweldig! Op de vierde dag fiets je door het Franse Van Gogh landschap, waarbij schilderachtige wegen zich plooien over de horizon. We slapen in Reims… de hoofdstad van de Champagne. Is Parijs nog ver? Nee, nog slechts twee dagen fietsen. Op de laatste dag fietsen we over smalle, onbekende fietspaden, tot aan prachtige parken in de hoofdstad van Frankrijk. Eenmaal in Parijs fiets je dwars door Bois de Vincennes over de ‘route de Dauphine’, waar je menig Parijzenaar op de racefiets tegen zal komen. De rit eindigt, als vanzelfsprekend, onder de Eiffeltoren! Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide routebeschrijving, prijzen en hoogtemeters hier.

Mont Ventoux special | 28 juni – 1 juli

Zowel het letterlijke als het figuurlijke hoogtepunt van 2018: de Mont Ventoux! Wie @FreewheelersCycling volgt op Facebook heeft al gezien dat we in de zomer van 2017 de omgeving hebben verkend. Wil jij in 2018 echt een toffe fietsuitdaging? Fiets dan 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux op. Wij organiseren een all-in wielrenvakantie naar deze prachtige kale berg. We vertrekken op donderdagavond vanuit Nijmegen en rijden – afhankelijk van het aantal deelnemers – met een bus naar Carpentras. Op vrijdagochtend kun je de omgeving verkennen. We hebben een 50-kilometer tochtje uitgezet om de benen los te fietsen. Daarnaast zal Paul van Otterloo meereizen. Naast organisatie is Paul erkend fysiotherapeut. Eventuele pijntjes, gevoelige kuiten of stijve bovenbeenspieren worden door Paul aangepakt, zodat jij in optima forma de Mont Ventoux kunt bedwingen. Jij bepaalt hoe vaak en in welk tempo je de Mont Ventoux opfietst. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de fourage en aanmoediging. Op zondag 1 juli rijden we moe maar hopelijk ook voldaan terug naar Nederland. Deze reis bieden we all-in aan: Eten, drinken, fourage, reis, fietstransport, overnachting en natuurlijk medische verzorging en ondersteuning! Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide beschrijving, prijzen en hoogtemeters hier.

Maastricht – Parijs | Vidi | 12 – 16 september

Wil jij testen of die blakende vorm ook een paar dagen achter elkaar geldt? Fiets dan in 5 dagen van Maastricht naar Parijs. We starten in Maastricht en via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. We overnachten na al het geheuvel op 12 september in La Roche en Ardenne.  Op 13 september pakken we door met de heuvels. Geen meter is vlak als we dwars door de Ardennen fietsen naar Charleville-Mezieres. Op vrijdag 14 september fietsen we naar de champagnehoofdstad: Reims. Op 15 september vervolgen we de weg langs alle champagnehuizen naar de omgeving Jouarre als laatste rustplaats om vervolgens de vijfde en tevens laatste dag uit te fietsen naar Parijs, waarbij we eindigen onder de Eiffeltoren. Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide beschrijving, prijzen en hoogtemeters hier.

Groningen – Maastricht | Extreme | 06 – 07 oktober

Deze special is voor de echt getrainde wielrenners. Of voor de uitslovers. Met een gemiddelde van 200 km per dag fiets je in 2 dagen van Groningen naar Maastricht. Durf je het echt aan? We komen je niet halverwege oppikken… Ook niet als je tegenwind hebt… Fiets je met ons mee? Check de uitgebreide beschrijving, prijzen en hoogtemeters hier.

Uitgelichte routes