Rondje Ardennen (vidi)

 • 3 dagen
 • 100 km
 • 160
Terug naar routes
Delen:
DSC_9046
Rondje Ardennen (vidi)

Wil je een weekend fietsen in de Ardennen? Fiets door het bosrijke laaggebergte van België en laat je verrassen!

 • 3 dagen
 • 100 km
 • 160
Meer info
Affenage

Manhay - l'Affenage

Samen met de aanpalende herenboederij en het kasteel vormt l'Affenage, de spil van het dorpje Blier. Bovendien heeft l'Affenage een geweldige keuken.

Accommodatie NB White

Namen

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Over de route

Fiets in drie dagen door de bosrijke, idyllische Ardennen en geniet van de wonderschone natuur, ontdek hemelse klimmetjes en geniet van Belgische biertjes!

Prijs: €160
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie (optioneel)
 • Bagagetransport (optioneel)

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
Wielrennen Ardennen
Racefietsen Ardennen

Rondje Ardennen (vidi)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Heuvels

Klimmetje

Ontdek in één weekend fietsen de mooiste klimmetjes van de Ardennen. Van de bekende Muur van Hoei tot het onbekende Rue de la Foret.

FW-Veluwe-2

Natuur

Ontdek het natuurlijk schoon van de Ardennen per fiets. Ga je in het najaar? Ervaar dan het geluid van burlende edelherten!

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start en eindigt in Maastricht. Geniet van het bourgondische leven in het gezellige stadscentrum.

Wat ga je meemaken?

Dag 1 – Maastricht | Erezée (99,9 km | 1.859 hm)

Wil jij ook een weekend fietsen in de Ardennen? Je start in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in Nederland, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met de prachtige, ruige en idyllische Belgische Ardennen. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift, Rue Fond des Cris of route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspad gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap en geniet van al het moois om je heen.

Dag 2 – Erezee – Namen (105 km | 1365 hm)

Vandaag start je op 310 meter en eindig je op 80 meter boven zeespiegel. Peace of cake, toch? Maar voordat je in Namen je fiets parkeert, moet je wel nog even 1800 hoogtemeters overwinnen. De grilligheid spat vandaag van je navigatie zo in je kuiten. Geen meter is vlak. In de eerste 20 kilometer daal je per saldo 150 meter met hier een daar een prikkelend heuveltje. Je fiets dwars door Foret-de-Freyr richting Durbuy. Na Durbuy fiets je door velden en weilanden die hun weerga niet kennen. Onthoud je Rue du Fond du Bois? Hier kun je als fietser helemaal wegdromen. Wij zijn verliefd! Je vervolgt je weg al wendend en kerend door de landerijen en fietst door onbekende dorpjes. Nog zo’n weggetje om te onthouden: Rue de Skeuvre. Op ongeveer 15 kilometer voor aankomst in Namen hebben we nog 1 heuveltje opgenomen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Pers hier de laatste energie uit je benen voordat je maximaal gaat genieten van de Belgische biertjes.

Dag 3 – Namen – Maastricht (115 km | 1800 hm)

Wat is de overeenkomst tussen Namen een Maastricht? Beide steden liggen aan de Maas (of Meuse). Aangezien de Maas van Namen naar Maastricht geen watervallen kent, kun je stellen dat de route zonder hoogtemeters is te fietsen. Echter, zoals in de titel staat kent deze dag 1400 hm. Hoe dit kan? Delen van de route fiets je inderdaad langs de Maas over een prachtig aangelegd fietspad. Maar de heuvels lonken. Dit weekend ben je uitgegroeid tot een echter klimgeit. Na een heuveltje bij Nameche, krijg je honger naar meer. Oei, wat als we gaan naar Huy? De muur van Hoei is de zwaarste beklimming in de wielerklassieker de Waalse Pijl met een stijgingspercentage tot maximaal 20% (slechts 100 m). De totale beklimming is ca. 1,5 kilometer. Het asfalt staat vol met aanmoedigingen en stijgingspercentages. Dit is jouw moment, dit is jouw muur die je (door)breekt! Na Huy heb je nog ca. 70 kilometer te gaan en een paar kuitenbijters in het verschiet, zoals Rue Bordelais (Liege) en Rue de la Foret (Herstal) voor aankomst in Maastricht. Sluit in het bourgondische Maastricht je weekend fietsen af, welverdiend na ruim 300 kilometer, toch?!

Let’s Go?!

Vergelijkbare routes