Rondje Ardennen (veni)

 • 3 dagen
 • 75 km
 • 160
Terug naar routes
Delen:
Weekend wielrennen Ardennen
Rondje Ardennen (veni)

Wil je een weekend fietsen in de Ardennen? Fiets door het bosrijke laaggebergte van België en laat je verrassen!

 • 3 dagen
 • 75 km
 • 160
Meer info
Accommodatie NB White

Spa

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Accommodatie NB Red

Huy

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkot

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Over de route

Fiets in drie dagen door de bosrijke, idyllische Ardennen en geniet van de wonderschone natuur, ontdek hemelse klimmetjes en geniet van Belgische biertjes!

Prijs: €160
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie (optioneel)
 • Bagagetransport (optioneel)

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
Wielrennen Ardennen
Racefietsen Ardennen

Rondje Ardennen (veni)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Heuvels

Klimmetje

Ontdek in één weekend de mooiste klimmetjes van de Ardennen. Van de bekende Muur van Hoei tot het onbekende Rue de la Foret.

FW-Veluwe-2

Natuur

Ontdek het natuurlijk schoon van de Ardennen per fiets. Ga je in het najaar? Ervaar dan het geluid van burlende edelherten!

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start en eindigt in Maastricht. Geniet van het bourgondische leven in het gezellige stadscentrum.

Wat ga je meemaken?

Dag 1 – Maastricht – Spa (82 km | 1426 hm)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in Nederland, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met de prachtige, ruige en idyllische Belgische Ardennen. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straten blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift, Rue Fond des Cris of route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspad gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap en geniet van al het moois om je heen! Mocht je na de eerste dag wat stijve benen hebben? No worries, je fietst naar Spa!

Dag 2 – Spa – Huy (75 km | 1300 hm)

Je fietstocht start vandaag meteen met een klimmetje met ca. 125 hm naar Creppe. Vervolgens daal je af naar Winamplange en pakt daar weer 125 hoogtemeters. Inmiddels goed warmgedraaid? Je fietst vervolgens naar Remouchamps en Aywaille over de N633, meanderend langs de Ambléve over mooi strak asfalt met een lichte daling richting Comblain-au-Pont. Vanaf dit punt blijf je licht stijgen en dalen richting Huy. De afwisseling in ondergrond is groot. Zoals je van ons gewend bent is alles (vanzelfsprekend) verhard, echter de kwaliteit van het asfalt verschilt. Het blijft immers België. De straatjes zijn prachtig met waanzinnige vergezichten: Rue Moulin, Rue de Mont en Rue Facqueval, maar let op er zitten gaten in de weg!

Dag 3 – Huy – Maastricht (83 km – 1200 hm)

Oei, je wordt vandaag wakker in Huy? Waar ken je Huy ook alweer van? De muur van Huy! De muur van Huy is de zwaarste beklimming in de wielerklassieker de Waalse Pijl met een stijgingspercentage tot 20% (slechts 100 m). De totale beklimming is ca. 1,5 kilometer. Het asfalt staat vol met aanmoedigingen en stijgingspercentages. Dit is jouw moment, dit is jouw muur die je (door)breekt! Na Huy heb je nog ca. 70 kilometer te gaan en een paar kuitenbijters in het verschiet, zoals Rue Bordelais (Liege) en Rue de la Foret (Herstal) voor aankomst in Maastricht.

Let’s Go?!

Vergelijkbare routes