Rondje Ardennen (vici)

 • 3 dagen
 • 150 km
 • 140
Terug naar routes
Delen:
DSC_4270
Rondje Ardennen (vici)

Wil je een racefietsweekend in de Ardennen? Fiets door het bosrijke laaggebergte van België en laat je verrassen!

 • 3 dagen
 • 150 km
 • 140
Meer info
Accommodatie NB White

Spa

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Accommodatie NB Blue

Bastenaken

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Over de route

Fiets in drie dagen door de bosrijke, idyllische Ardennen en geniet van de wonderschone natuur, ontdek hemelse klimmetjes en geniet van Belgische biertjes!

Prijs: €140
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie (optioneel)
 • Bagagetransport (optioneel)

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
Wielrennen Ardennen
Racefietsen Ardennen

Rondje Ardennen (vici)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Heuvels

Klimmetje

Ontdek in één racefietsweekend de mooiste klimmetjes van de Ardennen. Van de bekende Muur van Hoei tot het onbekende Rue de la Foret.

FW-Veluwe-2

Natuur

Ontdek het natuurlijk schoon van de Ardennen per fiets. Ga je in het najaar? Ervaar dan het geluid van burlende edelherten!

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start en eindigt in Maastricht. Geniet van het bourgondische leven in het gezellige stadscentrum.

Wat ga je meemaken?

Dag 1 – Maastricht | Bastenaken (155 km | 3000 hm)

Ben je klaar voor een racefietsweekend in de Belgische Ardennen? Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Rustig warmdraaien, want bij de 30 km krijg je de zwaarste klim van het weekend voor je benen: Rue Tesny. Dit straatje is niet vergevingsgezind. Je start in het dorpje Wandre, merk het gevarenbordje 17% op, rechts voor de start van dit klimmetje.  Rue Tesny is van meet af aan stijl. Heb vooral niet de illusie dat je dit klimmetje ‘even’ naar boven knalt en de concurrentie achter je laat verzuren. Verdeel en heers, want anders kom je jezelf én de man met de hamer tegen. Bij het kerkhof ben je bijna van je lijden verlost, nog zo’n 120 meter en je bent boven. Gehaald? Chapeau! De tocht richting Bastenaken is verder een nog pittig zorg voor een goede lunch en voldoende repen.

Dag 2- Bastenaken – Namen (144 km | 2000 hm)

Vandaag start je op 500 meter en eindig je op 80 meter boven zeespiegel. Peace of cake, toch? Maar voordat je in Namen je fiets parkeert, moet je wel nog even 2000 hoogtemeters overwinnen. De grilligheid spat vandaag van je navigatie zo in je kuiten. Geen meter is vlak. In de eerste 20 kilometer daal je per saldo 150 meter met hier een daar een prikkelend heuveltje. Je fiets dwars door Foret-de-Freyr richting Durbuy. Na Durbuy fiets je door velden en weilanden die hun weerga niet kennen. Onthoud Rue du Fond du Bois en droom weg. Wij zijn verliefd! Je vervolgt je weg al wendend en kerend door de landerijen en fietst van en naar onbekende dorpjes. Nog zo’n weggetje om te onthouden: Rue de Skeuvre. 15 kilometer voor aankomst in Namen hebben we nog 1 heuveltje opgenomen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Maximaal genieten!

Dag 3 – Namen – Maastricht (140 km | 1800 hm)

Wat is de overeenkomst tussen Namen een Maastricht? Beide steden liggen aan de Maas (of Meuse). Aangezien de Maas van Namen naar Maastricht geen watervallen kent, kun je stellen dat de route zonder hoogtemeters is te fietsen. Echter, zoals in de titel staat kent deze dag 1800 hm. Hoe dit kan? Delen van de route fiets je inderdaad langs de Maas over een prachtig aangelegd fietspad. Maar de heuvels lonken. Dit weekend ben je uitgegroeid tot een echter klimgeit. Na een heuveltje bij Nameche, krijg je honger naar meer. Oei, wat als we gaan naar Huy? De muur van Huy is de zwaarste beklimming in de wielerklassieker de Waalse Pijl met een stijgingspercentage tot 20% (slechts 100 m). De totale beklimming is ca. 1,5 kilometer. Het asfalt staat vol met aanmoedigingen en stijgingspercentages. Dit is jouw moment, dit is jouw muur die je (door)breekt! Na Huy heb je nog een paar kuitenbijters in het verschiet, zoals: Rue Bordelais (Liege) en Rue de la Foret (Herstal) voor aankomst in Maastricht.

Let’s go?!

Vergelijkbare routes