Van Maastricht naar Parijs (vidi)

 • 5 dagen
 • 100 km
 • 355
Terug naar routes
Delen:
freewheelers-8235
Van Maastricht naar Parijs (vidi)

Start in het Zuiden van Nederland en trek direct de heuvels van België en glooiend Frankrijk in. Deze fietsroute brengt je het mooiste van de Ardennen en noord Frankrijk.

 • 5 dagen
 • 100 km
 • 355
Meer info
Affenage

Manhay - l'Affenage

Samen met de aanpalende herenboederij en het kasteel vormt l'Affenage, de spil van het dorpje Blier. Bovendien heeft l'Affenage een geweldige keuken.

Blue-round

Vresse sur Semois

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort.

Appart city hotel Reims

Reims

Apart City Hotel in Reims ligt zeer centraal, vlakbij de Notre Dame!

Accommodatie NB White

Jouarre

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort.

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

Townhouse

Maastricht - Town House

Town House is één van de beste boutique hotels in Maastricht. In dit hotel staan authentieke gastvrijheid en Limburge gezelligheid centraal.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Start in het zuiden van Nederland en trek direct de heuvels van België en glooiend Frankrijk in.

Prijs: €355
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

FW-Klimmetje_klein
Wielrennen Ardennen
FW-Parijs_klein

Van Maastricht naar Parijs (vidi)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je maakt een vliegende start vanuit Maastricht en pakt meteen de eerste heuvels in België. Die hoogtemeters zijn om op te vreten.

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Eenmaal in Luik begint het echte spel. De route leidt deels over de bekende voorjaarsklassieker Luik – Bastenaken – Luik. Saillant detail: weleens de redoute afgedaald?

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Maastricht | Manhay (99,9 km | 1.859 hm)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspad gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap.

Dag 2 – Manhay | Vresse sur Semois (103 km | 1.825 hm)

Vandaag plussen we de kilometers iets op. En in tegenstelling tot de lage, vlakke Nederlanden is in de Belgische Ardennen geen meter vlak. Je blijft stijgen en dalen. Je fietst deze ochtend eerst naar La Roche en Ardenne een prachtig bourgondisch standje aan de Ourthe. Wil je eruit, dan zal je moeten klimmen. We twijfelen of deze klim of de klim vlak voor Libin de mooiste van de dag is… Hoe dan ook, kijk van de ene naar de andere bocht en draai je benen lekker warm met een stijgingspercentage van 3 – 6%. Heerlijk. Via allerlei glooiende weggetjes fiets je richting via Gros Fays naar Vresse sur Semois.

Dag 3 – Vresse sur Semois | Reims (127 km | 1.450 hm)

Bekend met de gevleugelde uitspraak van Mart Smeets “Parijs is nog ver”? Dat gaat na vandaag niet meer op, je bent dan namelijk ruim over de helft. Naast aardig wat hoogtemeters kent vandaag de meeste kilometers. Na 15 kilometer passeer je de grens en fiets je richting Neufmanil. Door de glooiende Franse heuvels met fantastische vergezichten fiets je verder richting Charleville Mezieres. Mooi punt voor een kopje koffie of eerste colaatje. Na Charleville is het kronkelen door Franse Van Gogh landschap: schilderachtige wegen plooien zich uit over de horizon. In Rethel heb je de mogelijkheid tot fourage. Tussen Rethel en Bazancourt is het kilometers vreten. Let op, hier is geen mogelijkheid tot eten/drinken onderweg dus bezint eer ge begint. Om Reims goed te kunnen zien, moet je eerst de heuvel op. Deze ligt net voor Cernay-les-Reims en ligt zo’n 200 meter boven zeespiegel. Succes.

Dag 4 – Reims | Jouarre (105 km | 1.362 hm)

Je fiets van Reims naar Jouarre en het is de Champagnestreek wat de klok slaat. Mocht je onder de Eiffeltoren een flesje open willen trekken, dan heb je ruim keus aan Champagnehuizen op de route. Schroom niet om ergens binnen te stappen en dompel je onder in deze prachtige onderschatte Franse streek. Qua fietsen is vandaag meer van gisteren. Je fietst wederom door de glooiende Franse heuvels en maakt je op voor de laatste dag van je fietsvakantie… zover is Parijs niet meer.

Dag 5 – Jouarre | Parijs (106 km | 1.000 hm)

Oui, oui, aujourd’hui nous roulons à Paris. De wegen voeren vandaag over smalle, onbekende fietspaden, tot aan prachtige parken in de hoofdstad van Frankrijk. De laatste 30 kilometer tot aan Parijs laten we je langs la Marne fietsen met een echte ‘strade bianche’ aan het begin. Eenmaal in Parijs fiets je dwars door Bois de Vincennes over de ‘route de Dauphine’, waar je menig Parijzenaar op de racefiets tegen zal komen. Vrees overigens niet om door Parijs te fietsen. De Parijzenaren zijn gewend aan fietsers en hebben wielrenners hoog zitten. Daarnaast mogen fietsers over de bus/taxibaan rijden, zodat jij al het moois vanaf je racefiets kunt bewonderen.

Let’s go?!

Vergelijkbare routes