Special: Maastricht | Parijs (vidi)

 • 5 dagen
 • 125 km
 • 445
Terug naar routes
Delen:
Racefietsvakantie Freewheelers wielrenvankantie
DSC00157 (2)
DSC00171 (3)
Robin_3
Special: Maastricht | Parijs (vidi)

Start in het zuiden van Nederland en trek direct de heuvels van België en glooiend Frankrijk in. In 5 dagen wielren je van Maastricht tot aan de Eiffeltoren in Parijs.

 • 5 dagen
 • 125 km
 • 445
Meer info
Villa le Monde

La Roche-en-Ardenne - Villa le Monde

Op en top gastvrijheid in deze gezellige B&B die wordt gerund door een Belgisch gezin.

Hôtel Le Dormeur du Val

Charleville-Mézières - Le dormeur du val

Dit hippe hotel staat in het centrum van Charleville. Laat je verrassen door de unieke kamers en speelse inrichting.

Appart city hotel Reims

Reims

Apart City Hotel in Reims ligt zeer centraal, vlakbij de Notre Dame!

Tancrou

Tancrou

Koninklijk slapen in deze prachtige accommodatie?

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Van 12 tot 16 september 2018 fietsen we vanuit het zuiden van Nederland direct de heuvels van België en glooiend Frankrijk in tot aan de eiffeltoren in Parijs!

Prijs: €445
Boek nu

Info

Départ: 12/09
Arrivé: 16/09

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)
 • Bagagetransport
 • Fietstransport Parijs – NL

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie

Bezienswaardigheden

FW-Klimmetje_klein
Wielrennen Ardennen
FW-Parijs_klein

Special: Maastricht | Parijs (vidi)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je maakt een vliegende start vanuit Maastricht en pakt meteen de eerste heuvels in België. Die hoogtemeters zijn om op te vreten.

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Eenmaal in Luik begint het echte spel. De route leidt deels over de bekende voorjaarsklassieker Luik – Bastenaken – Luik. Saillant detail: weleens de redoute afgedaald?

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1: van Maastricht naar La Roche en Ardenne

Fiets door het prachtige, ruige en idyllische België door straten met dromerige namen zoals: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Mochten jullie eerder Belgische klassiekers fietsen, dan herken je de omgeving. Let op, de route is grillig. Geen meter is vlak en de klimmetjes lopen op tot >10% stijgingspercentage. De nacht brengen jullie door in Villa la Monde. Een tikkeltje ouderwets, maar ze serveren een heerlijk ontbijt en hebben overheerlijke Belgische biertjes koud staan!

Dag 2: van La Roche en Ardenne naar Charleville-Mezieres

Het klimmen gaat door. Je fietst vanuit het groene hart van de Ardennen langs de meanderende semois (Maas). Op momenten hoor je werkelijk niets. Niets anders dan het geratel van je ketting en het zoemen van de banden. Ultieme vrijheid. Pittige klimmen worden afgewisseld met waanzinnige afdalingen.  De laastste kilometers fiets je langs de maas voor aankomst in Charleville-Mezieres. Je slaapt in het bijzondere Hôtel Le Dormeur du Val.

Dag 3: van Charleville-Mezieres naar Reims

Je moet er van houden, een beetje geluk hebben met het weer, maar wat kan dit prachtig zijn. Schilderachtige Noord-Franse wolkenvelden gecombineerd met een oneindig glooiend landschap. Franse boeren rijden op hun tractoren door de velden waar zij mais, granen en wijn verbouwen. Reims is de bourgondische hoofdstad van Noord-Frankrijk met een overvloed aan champagnehuizen, dus mocht je bubbels willen om Parijs te vieren…

Dag 4: van Reims naar Tancrou.

Vandaag verlaten jullie de Franse polders om weer wat hoogtemeters te pakken. Jullie fietsen dwars door de champagnestreek langs vele Champagnehuizen met weelderig gouden belettering, op naar een koninklijk hotel: een heus kasteel. Voel je echter niet de koning te rijk, want voor het avondeten moet je nog even op de stalen ros (meerdere restaurants >3<5km).

Dag 5: van Tancrou naar Parijs

De finale. Na een prinsheerlijk ontbijt fietsen jullie deze dag via de Marne Parijs binnen. Eenmaal uit de banlieue van Parijs pakken jullie een ‘Italiaans’ aandoende ‘strade bianche’ mee. In de Franse hoofdstad hoef je je geen zorgen te maken over het verkeer. Ons is geen stad bekend die zo fietsvriendelijk is als Parijs. Fietsers mogen over de busbaan. Mocht je de nacht nog willen doorbrengen in Parijs kun je een extra overnachting boeken.

Over het fietsvervoer vanuit Parijs naar Nederland hoef jij je geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw fiets veilig wordt terugbezorgd bij jou thuis, zodat jij ontspannen met de trein, TGV, bus of vliegtuig terug naar Nederland kunt gaan.

Let’s go?!

Vergelijkbare routes