Van Maastricht naar Parijs (veni)

 • 7 dagen
 • 75 km
 • 485
Terug naar routes
Delen:
DSC_9624
Van Maastricht naar Parijs (veni)

Deze fietsroute brengt je direct de Ardennen in. Na 3 dagen met flinke hoogtemeters, vervolg je je weg naar het glooiende Champagne gebied in Frankrijk om de laatste dag strak door te trekken naar de triomf in Parijs.

 • 7 dagen
 • 75 km
 • 485
Meer info
Accommodatie NB White

Spa

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Villa le Monde

La Roche-en-Ardenne - Villa le Monde

Op en top gastvrijheid in deze gezellige B&B die wordt gerund door een Belgisch gezin.

Accommodatie NB Red

Bouillon

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Hôtel Le Dormeur du Val

Charleville-Mézières - Le dormeur du val

Dit hippe hotel staat in het centrum van Charleville. Laat je verrassen door de unieke kamers en speelse inrichting.

Appart city hotel Reims

Reims

Apart City Hotel in Reims ligt zeer centraal, vlakbij de Notre Dame!

Accommodatie NB White

Jouarre

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort.

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

Townhouse

Maastricht - Town House

Town House is één van de beste boutique hotels in Maastricht. In dit hotel staan authentieke gastvrijheid en Limburge gezelligheid centraal.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Start in het zuiden van Nederland en trek direct de heuvels van België en glooiend Frankrijk in. Dé fietsroute naar Parijs.

Prijs: €485
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

FW-Klimmetje_klein
Wielrennen Ardennen
FW-Parijs_klein

Van Maastricht naar Parijs (veni)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je maakt een vliegende start vanuit Maastricht en pakt meteen de eerste heuvels in België. Die hoogtemeters zijn om op te vreten.

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Eenmaal in Luik begint het echte spel. De route leidt deels over de bekende voorjaarsklassieker Luik – Bastenaken – Luik. Saillant detail: weleens de redoute afgedaald?

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Maastricht | Spa (82 km |1.426 hm)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspand gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap.

 

Dag 2 – Spa | La Roche en Ardenne (76 km | 1.549 hm)

Ben je helemaal tot rust gekomen in het pittoreske Spa? Vandaag mag je weer de fiets op. Op naar het bourgondische leven in La Roche en Ardenne. Saillant detail is dat tijdens onze testritten we verschillende keren zijn aangemoedigd door Belgische wielerliefhebbers. Sta dus niet versteld als een auto voorbij rijdt met enthousiaste Belgen, die hangend uit het raam ‘aller aller aller’ naar je schreeuwen!

In tegenstelling tot de lage, vlakke Nederlanden is in de Belgische Ardennen geen meter vlak. Je blijft stijgen en dalen. Gelukkig zijn de laatste 5 kilometer een afdaling. Gratis kilometers noemen we dat.

 

Dag 3 – La Roche en Ardenne | Bouillon (80 km | 1.428 hm)

We love it when we start the day with a climb. Zoals je hebt gezien ligt La Roche en Ardenne aan de Ourthe in het dal. Wil je eruit, dan zal je moeten klimmen. We twijfelen of deze klim of de klim vlak voor Libin de mooiste van de dag is… Hoe dan ook, kijk van de ene naar de andere bocht en draai je benen lekker warm met een stijgingspercentage van 3 – 6%. Heerlijk. Via allerlei glooiende weggetjes fiets je richting Bouillon. De stad van Godfried de Bouillon. Het kasteel ligt prachtig aan een helling langs de Semois. Vandaag is puur genieten van de echte Belgische Ardennen.

 

Dag 4 – Bouillon | Charleville Mézières (81 km | 1.320 hm)

Net als de dag ervoor start je de dag weer met enkele klimkilometers, je kunt het maar gehad hebben. Na de tweede klim krijg je een fantastische afdaling naar Cornimont via route de la spèche. Laat je fiets lopen over het mooie asfalt en geniet van de vele natuurlijke vergezichten. Na Gros Fays meander je langs de Semois. Met uitzondering van een paar bruggen daalt de weg ligt. Na ca. 40 kilometer fietsen steek je de grens over naar Frankrijk. Wie wint het sprintje? Je vervolgt je weg naar Thilay en maakt je op voor het laatste echte klimmetje van de dag. Met stijgingspercentages tussen de 8 – 12% is het een echte kuitenbijter. Eenmaal boven start je meteen aan de afdaling. Je kunt heerlijk ver vooruit kijken, dus laat de kilometerteller een nieuw record bereiken. Tijdens ons testritje heeft Jochem Valk de 70 km/h aangetikt. Het laatste deel van de route naar Charleville – Mézières loopt wederom via de Semois.

 

Dag 5 – Charleville Mézières | Reims (96 km | 927 hm)

De eerste 10 kilometer kun je lekker opwarmen. Via het riviertje la Vence fiets je langs de A34 naar Guignicourt-sur-Vence. Persoonlijk hadden wij er nog nooit van gehoord, maar wat ligt daar een mooie fietsroute. Door de glooiende Franse heuvels met fantastische vergezichten. Je fiets hier zo’n 8 kilometer door de pure natuur. Wij zijn benieuwd hoeveel mensen je hier tegen komt naast mogelijk andere Freewheelers. Na Viel-Saint-Remy sturen we je weer het Van Gogh landschap in, schilderachtige wegen plooien zich uit over de horizon. In Rethel heb je de mogelijkheid tot fourage. Tussen Rethel en Bazancourt is het weer kilometers vreten. Let op, hier is geen mogelijkheid tot eten/drinken onderweg dus bezint eer ge begint. Om Reims goed te kunnen zien, moet je eerst de heuvel op. Deze ligt net voor Cernay-les-Reims en ligt zo’n 200 meter boven zeespiegel. Succes.

Dag 6 – Reims | Jouarre (105 km | 1.362 hm)

Bekend met de gevleugelde uitspraak van Mart Smeets “Parijs is nog ver”? Dit gaat vandaag wel op. Dit is de enige dag dat je boven de 100 kilometer uit komt. Maar wat moeten we dan met zoveel moois op de route? Je fiets van Reims naar Jouarre en het is de Champagnestreek wat de klok slaat. Mocht je onder de Eiffeltoren een flesje open willen trekken, dan heb je ruim keus aan Champagnehuizen op de route.

Dag 7 – Jouarre | Parijs (80 km | 801 hm)

Oui, oui, aujourd’hui nous roulons à Paris. De wegen voeren vandaag over smalle, onbekende fietspaden, tot aan prachtige parken in de hoofdstad van Frankrijk. De laatste 30 kilometer tot aan Parijs laten we je langs la Marne fietsen met een echte ‘strade bianche’ aan het begin. Eenmaal in Parijs fiets je dwars door Bois de Vincennes over de ‘route de Dauphine’, waar je menig Parijzenaar op de racefiets tegen zal komen. Vrees overigens niet om door Parijs te fietsen. De Parijzenaren zijn gewend aan fietsers en hebben wielrenners hoog zitten. Daarnaast mogen fietsers over de bus/taxibaan rijden, zodat jij al het moois vanaf je racefiets kunt bewonderen.

Let’s go?!

Vergelijkbare routes