Van Maastricht naar Luxemburg (veni)

 • 3 dagen
 • 75 km
 • 135
Terug naar routes
Delen:
DSC_9550
Van Maastricht naar Luxemburg (veni)

Durf jij deze sportieve uitdaging aan? Fiets in drie dagen van Maastricht naar Luxemburg.

 • 3 dagen
 • 75 km
 • 135
Meer info
Accommodatie NB White

Spa

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Accommodatie NB Blue

Bastenaken

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort

Accommodatie NB Red

Luxemburg

Hotelnaam en hotelomschrijving volgt binnenkort

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

“Van het ene mooie hotel via fraaie fietsweggetjes -met klimmetjes en afdalingen - naar de volgende stek. Het is onbezorgd genieten”

Wim en El - 70 jaar, Beuningen

Over de route

Durf jij deze sportieve uitdaging aan? Fiets in drie dagen van Maastricht naar Luxemburg.

Prijs: €135
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

Racefietsen Ardennen
Wielrennen Ardennen
FW-Luxemburg_klein

Van Maastricht naar Luxemburg (veni)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je maakt een vliegende start vanuit Maastricht en pakt meteen de eerste heuvels in België. Die hoogtemeters zijn om op te vreten.

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Eenmaal in Luik begint het echte spel. De route leidt deels over de bekende voorjaarsklassieker Luik – Bastenaken – Luik. Saillant detail: weleens de redoute afgedaald?

FW-Luxemburg-2

Luxemburg

De populairste sport in het groothertogdom Luxemburg is gekgenoeg wielrennen. Laat je vervoeren door de pittoreske dorpjes en kronkelende heuvelwegen in het idyllische Luxemburg

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Maastricht | Spa (82 km | 1425 hm)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspad gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap. Mocht je op een gegeven moment je beetje voelen, no worries, Spa kent een overheerlijke Spa!

Dag 2 – Spa | Bastogne (80 km | 1534 hm)

Ben je helemaal tot rust gekomen in het pittoreske Spa? Vandaag mag je weer de fiets op. Schrik niet, maar je begint deze dag meteen met een klim. De Op naar het bourgondische leven in Bastogne. Saillant detail is dat tijdens onze testritten we verschillende keren zijn aangemoedigd door Belgische wielerliefhebbers. Sta dus niet versteld als een auto voorbij rijdt met enthousiaste Belgen, die hangend uit het raam ‘allez allez allez’ naar je schreeuwen!

In tegenstelling tot de lage, vlakke Nederlanden is in de Belgische Ardennen geen meter vlak. Je blijft stijgen en dalen tot aan de laatste kilometers naar het hotel.

Dag 3 – Bastogne – Luxemburg (98 km | 1876 hm)

Vandaag ga je iets nieuws ervaren: de uitzichten van de Belgische Ardennen, gecombineerd met strak asfalt, Hollandsche tuintjes en dikke auto’s. Je gaat fietsen in Luxemburg. Binnen 10 kilometer passeer je de grens en je merkt direct verschil: een prachtig mooie fietssnelweg. Donker asfalt en prikkelend witte strepen kijken je smekend aan… trek die gashendel maar open! Wederom zijn we verliefd geworden op een weggetje. Deze weg heeft geen naam, maar een unaniem nummertje: ze heet CR316. Nee, het is geen afvallig oormerk van een koe. Het is een fietspad over een van de bergkammen die je uitdaagt om door donkere zwarte gaten van bossen te fietsen. Waanzinnig! Inmiddels ben je van 500 meter boven de zeespiegel gedaald naar 250 meter boven de zeespiegel. Klaar voor een klim? Het is een flinke puist met stukjes tegen de 20%. Ons advies: blijf trappen, want anders val je om. Via Bourscheid neem je de aanloop om weer zo’n fantastisch fietspad op te knallen. Nu snap je waarom wij zo van Luxemburg houden. Na 60 kilometer ga je het vlakkere gedeelte van de etappe in. Met hier en daar nog een klein pukkeltje maar geen grote beklimming, zak je langzaam af naar Luxemburg. Genieten!

Let’s go?!

Vergelijkbare routes