Van Groningen naar Parijs (vidi)

 • 9 dagen
 • 100 km
 • 599
Terug naar routes
Delen:
freewheelers-8276
Van Groningen naar Parijs (vidi)

Van Nederlands vlak tot Belgische heuvels en champagne onder de Eiffeltoren. Durf jij het aan?

 • 9 dagen
 • 100 km
 • 599
Meer info
fidder-zwolle

Zwolle - Hotel Fidder

Authentiek - 200 verschillende Whiskeys aan de bar?!

nh-hotel-arnhem

Arnhem - NH Hotel

Het NH Arnhem Rijnhotel ligt aan de oever van de Rijn en blinkt uit in haar mooie locatie, geweldige ontbijt en persoonlijke service

hotel-puur-venlo

Venlo - Hotel Puur

Gelegen tussen de lange geschiedenis van de oude Venlose binnenstad nestelt in de voormalige fiscusgebouwen het eigenzinnige en trendy Hotel Puur.

Townhouse

Maastricht - Town House

Town House is één van de beste boutique hotels in Maastricht. In dit hotel staan authentieke gastvrijheid en Limburge gezelligheid centraal.

Affenage

Manhay - l'Affenage

Samen met de aanpalende herenboederij en het kasteel vormt l'Affenage, de spil van het dorpje Blier. Bovendien heeft l'Affenage een geweldige keuken.

Blue-round

Vresse sur Semois

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort.

Appart city hotel Reims

Reims

Apart City Hotel in Reims ligt zeer centraal, vlakbij de Notre Dame!

Accommodatie NB White

Jouarre

Hotelnaam en beschrijving volgt binnenkort.

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

apollo-groningen

Groningen - Apollo hotel

Moi! Welkom in Grunn. De industriële en eigenzinnige uitstraling maakt dat het hotel net zoveel lef en energie uitstraalt als de stad zelf.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Van Nederlands vlak tot Belgische heuvels en champagne onder de Eiffeltoren. Durf jij het aan?

Prijs: €599
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
FW-Nijmegen_klein
FW-Duitsland_klein

Van Groningen naar Parijs (vidi)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start in de stad groningen en fiets door het Hollandsche landschap naar de eerste klimmetjes op de Veluwe, in Nijmegen en Maastricht

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Na de klimmetjes in de Nederlanden fiets je door naar de heuvels van Belgie. Een stijgingspercentagen van >10% is geen probleem, toch?

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Groningen | Zwolle (ca. 130 km)

Ben je klaar om oer-Hollands te polderen? Je start bij het centraal station in Groningen en fietst naar Eelderswolde,  Paterswolde en Groningen Airport. Je vervolgt je weg door prachtig landelijk gebied richting Norg over een lange klinkerweg. Nadat je lekker warm bent gefietst kom je in het prachtige natuurgebied de Fochteloren. Zelf zijn wij hier meermaals op een off-road pad terecht gekomen, maar we kunnen je verzekeren dat we hét asfalt pad dwars door dit bijzonder natuurgebied hebben ontdekt!

Na Dwingeloo fiets je door naar het Nationaal Park Dwingelderveld. Een tweede prachtig bospad ligt hier in het verschiet. Je vervolgt je weg via Ansen richting Ruinerwold over de Wolddijk. Even gas geven. Via Broekhuizen schiet je daarna de polder in om over het Kuipersdijkje naar de Staphorster Grote Stouwe te fietsen. Droom weg in dit kronkelend weids landschap en meanderende Gennerdijk voor je aankomst in Zwolle.

Dag 2 – Zwolle | Arnhem (ca. 125 km)

Je verlaat Zwolle via de Parallelweg en fietst over de Geldersedijk richting het Jaagpad langs het Apeldoorns kanaal. Vanaf Heerde laat je de dijken achter je. Maak kennis met de heide en bossen van de Veluwe. Geniet van de Koekenbergweg en snuif die frisse boslucht op. Na Vaassen brengt de  Elburgerweg je over strak asfalt naar Apeldoorn. Natuurlijk laten we de route langs Paleis Het Loo gaan. Check de 17e-eeuwse tuinen! Naar wens en behoefte kun je in Apeldoorn een kop koffie of colaatje pakken. Na Apeldoorn fiets je door naar Beekbergen en trek je een stukje op met de A50. Je fietst vervolgens via de Groenendaalseweg het Nationaal Park de Veluwezoom in. Je slalomt langs de schotse hooglanders door de bossen en over de heide. Na een mooie afdaling fiets je de Zijpenberg op, wat ons betreft de mooiste klim van de Veluwezoom. Met strakke kuiten fiets je via Klarenbeek naar Arnhem.

Dag 3 – Arnhem | Venlo (ca. 110 km)

Goed geslapen? Het uitgebreide ontbijt zorgt voor het laatste streepje op je batterij. Weer helemaal opgeladen. De Nelson Mandela brug brengt je over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn rijdt je je warm. Na Gendt en Lent pak je de Waalbrug naar Nijmegen. Een rondje om het Valkhof, onder de Waalbrug door en bij het gemaal fiets je de Ooijpolder in richting de stuwwal van Beek-Ubbergen. Hier hebben we een cadeautje voor je: De Oude Holleweg. Een tikkeltje mysterieus met een ongenadig einde. Als je denkt dat je er bent, mag je nog ca. 100 meter tegen gemiddeld 10% wegduwen. De weg voert verder over de 7-heuvelenweg. Ook wel bekend als de 7-blaren weg. Tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse, loopt hier menig wandelaar zich een blaar. Daag jezelf uit en trap je een blaar! Herken je overigens de vergezichten en afdalingen? Hier hebben wij onze fotosessie gehouden! Via Groesbeek en Grafwegen vlieg je vervolgens over de befaamde Kartenspielerweg om je eerste Duitse meters te pakken. Mocht je hier in de top-100 van Strava willen, dan moet je gemiddeld tegen de 40 km/h fietsen. Via verschillende glooiende weggetjes zak je af langs de Maasduinen over de Oude Baan. Tip: toe aan een kopje koffie? Check Bosbrasserie In de Sluis. Niet te missen, je komt er langs. Je volgt je weg via Landgoed de Hamert draait weer Duitsland in. Nog een paar kilometer en bij de eerstvolgende grenspassage zit je al in Venlo.

Dag 4 – Venlo | Maastricht (ca. 110 km)

Net zoals de andere fietsdagen begint je dag weer met een goed ontbijt. Kom je al een beetje in de racefietsvakantie modus? Deze ochtend fiets je via Kaldenkirchen en Brüggen naar een van de mooiste stukken van vandaag: Nationaal Park De Meinweg. Puur genot voor de hardrijders. De lichte stijging van het begin gaat over in een sluimerende afdaling. Je fietst over bijzonder strak asfalt, zodat je kunt knallen door die bossen. Toch even iets anders dan de Kartenspielerweg. Je fietsreis gaat verder over verschillende landwegen, voornamelijk op Duits grondgebied. Net voordat je bij Windraak de grens passeert pak je nog een mooi colletje, de opmaat voor de Cauberg. Na de Cauberg staan nog verschillende juweeltjes van klimmetjes op het menu. Spaar dus je energie aan het begin van de dag, zodat je hier nog even los kunt gaat.

Dag 5 – Maastricht | Manhay (99,9 km | 1.859 hm)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspad gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap.

 

Dag 6 – Manhay | Vresse sur Semois (103 km | 1.825 hm)

Vandaag plussen we de kilometers iets op. En in tegenstelling tot de lage, vlakke Nederlanden is in de Belgische Ardennen geen meter vlak. Je blijft stijgen en dalen. Je fietst deze ochtend eerst naar La Roche en Ardenne een prachtig bourgondisch standje aan de Ourthe. Wil je eruit, dan zal je moeten klimmen. We twijfelen of deze klim of de klim vlak voor Libin de mooiste van de dag is… Hoe dan ook, kijk van de ene naar de andere bocht en draai je benen lekker warm met een stijgingspercentage van 3 – 6%. Heerlijk. Via allerlei glooiende weggetjes fiets je richting via Gros Fays naar Vresse sur Semois.

 

Dag 7 – Vresse sur Semois | Reims (127 km | 1.450 hm)

Bekend met de gevleugelde uitspraak van Mart Smeets “Parijs is nog ver”? Dat gaat na vandaag niet meer op, je bent dan namelijk ruim over de helft. Naast aardig wat hoogtemeters kent vandaag de meeste kilometers. Na 15 kilometer passeer je de grens en fiets je richting Neufmanil. Door de glooiende Franse heuvels met fantastische vergezichten fiets je verder richting Charleville Mezieres. Mooi punt voor een kopje koffie of eerste colaatje. Na Charleville is het kronkelen door Franse Van Gogh landschap: schilderachtige wegen plooien zich uit over de horizon. In Rethel heb je de mogelijkheid tot fourage. Tussen Rethel en Bazancourt is het kilometers vreten. Let op, hier is geen mogelijkheid tot eten/drinken onderweg dus bezint eer ge begint. Om Reims goed te kunnen zien, moet je eerst de heuvel op. Deze ligt net voor Cernay-les-Reims en ligt zo’n 200 meter boven zeespiegel. Succes.

Dag 8 – Reims | Jouarre (105 km | 1.362 hm)

Je fiets van Reims naar Jouarre en het is de Champagnestreek wat de klok slaat. Mocht je onder de Eiffeltoren een flesje open willen trekken, dan heb je ruim keus aan Champagnehuizen op de route. Schroom niet om ergens binnen te stappen en dompel je onder in deze prachtige onderschatte Franse streek. Qua fietsen is vandaag meer van gisteren. Je fietst wederom door de glooiende Franse heuvels en maakt je op voor de laatste dag van je fietsvakantie… zover is Parijs niet meer.

Dag 9 – Jouarre | Parijs (106 km | 1.000 hm)

Oui, oui, aujourd’hui nous roulons à Paris. De wegen voeren vandaag over smalle, onbekende fietspaden, tot aan prachtige parken in de hoofdstad van Frankrijk. De laatste 30 kilometer tot aan Parijs laten we je langs la Marne fietsen met een echte ‘strade bianche’ aan het begin. Eenmaal in Parijs fiets je dwars door Bois de Vincennes over de ‘route de Dauphine’, waar je menig Parijzenaar op de racefiets tegen zal komen. Vrees overigens niet om door Parijs te fietsen. De Parijzenaren zijn gewend aan fietsers en hebben wielrenners hoog zitten. Daarnaast mogen fietsers over de bus/taxibaan rijden, zodat jij al het moois vanaf je racefiets kunt bewonderen.

Let’s go?!

 

Vergelijkbare routes