Van Groningen naar Parijs (vici)

 • 7 dagen
 • 150 km
 • 425
Terug naar routes
Delen:
DSC_9066
Van Groningen naar Parijs (vici)

Van Nederlands vlak tot Belgische heuvels en champagne onder de Eiffeltoren. Durf jij het aan?

 • 7 dagen
 • 150 km
 • 425
Meer info
fidder-zwolle

Zwolle - Hotel Fidder

Authentiek - 200 verschillende Whiskeys aan de bar?!

oranjestaete-nijmegen

Nijmegen - Hotel Oranjestaete

Aparthotel Oranjestate is een karakteristiek herenhuis aan de rand van het centrum van Nijmegen. Alle appartementen zijn uniek en voorzien van keuken.

Mabi Hotel

Maastricht - Mabi Hotel

Het gezellige boutique hotel Mabi, is gehuisvest in de voormalige Mabi bioscoop in hartje centrum Maastricht.

Villa le Monde

La Roche-en-Ardenne - Villa le Monde

Op en top gastvrijheid in deze gezellige B&B die wordt gerund door een Belgisch gezin.

Hôtel Le Dormeur du Val

Charleville-Mézières - Le dormeur du val

Dit hippe hotel staat in het centrum van Charleville. Laat je verrassen door de unieke kamers en speelse inrichting.

Au coeur de vignes

Épernay - Au coeur des vignes

In deze B&B staat gastvrijheid voorop. Het traditionele verblijf is direct gelegen aan de wijngaarden en heeft een privé terras met geweldig uitzicht

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

apollo-groningen

Groningen - Apollo hotel

Moi! Welkom in Grunn. De industriële en eigenzinnige uitstraling maakt dat het hotel net zoveel lef en energie uitstraalt als de stad zelf.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Van Nederlands vlak tot Belgische heuvels en champagne onder de Eiffeltoren. Durf jij het aan?

Prijs: €425
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
FW-Nijmegen_klein
FW-Duitsland_klein

Van Groningen naar Parijs (vici)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start in de stad groningen en fiets door het Hollandsche landschap naar de eerste klimmetjes op de Veluwe, in Nijmegen en Maastricht

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Na de klimmetjes in de Nederlanden fiets je door naar de heuvels van Belgie. Een stijgingspercentagen van >10% is geen probleem, toch?

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Groningen | Zwolle (ca. 135 km.)

Ben je klaar om oer-Hollands te polderen? Je start bij het centraal station in Groningen en fietst naar Eelderswolde,  Paterswolde en Groningen Airport. Je vervolgt je weg door prachtig landelijk gebied richting Norg over een lange klinkerweg. Nadat je lekker warm bent gefietst kom je in het prachtige natuurgebied de Fochteloren. Zelf zijn wij hier meermaals op een off-road pad terecht gekomen, maar we kunnen je verzekeren dat we hét asfalt pad dwars door dit bijzonder natuurgebied hebben ontdekt!

Via de bosweg kom je uit op de Drenthsche Hoofdvaart. Langs deze vaart kun je lekker een stukje knallen. Na Dwingeloo beland je in Nationaal Park Dwingelderveld. Een tweede prachtig bospad ligt hier in het verschiet. Tussen Anssen en Nijeveen polder je je een weg richting De Klosse waar je fietst over De Bramen om vervolgens aan te komen in Giethoorn.

Na Giethoorn trek je door over de N384 en bedwing je de Beulakerwijde. Tot slot steek je bij Zwartsluis het Meppelerdiep over. De weg voert via het Kievitsnest langs het Zwarte Water over de Gennerdijk. Droom weg in dit prachtig stukje Nederland voor je aankomst in Zwolle.

 

Dag 2 – Zwolle | Nijmegen (ca. 140 km)

Je verlaat Zwolle via de Parallelweg en fietst over de Geldersedijk richting het Jaagpad langs het Apeldoorns kanaal. Vanaf Heerde laat je de dijken achter je. Maak kennis met de heide en bossen van de Veluwe. Geniet van de Koekenbergweg en snuif die frisse boslucht op. Na Vaassen brengt de  Elburgerweg je over strak asfalt naar Apeldoorn. Natuurlijk laten we de route langs Paleis Het Loo gaan. Check de 17e-eeuwse tuinen! Naar wens en behoefte kun je in Apeldoorn een kop koffie of colaatje pakken. Na Apeldoorn fiets je door naar Beekbergen en trek je een stukje op met de A50. Je fietst vervolgens via de Groenendaalseweg het Nationaal Park de Veluwezoom in. Je slalomt langs de schotse hooglanders door de bossen en over de heide. Na een mooie afdaling fiets je de Zijpenberg op, wat ons betreft de mooiste klim van de Veluwezoom. Na al het moois van de Veluwe en met de longen vol frisse boslucht fiets je richting het centrum van Arnhem. De Nelson Mandela brug brengt je over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn pers je de laatste energie uit je benen. Na Gendt en Lent pak je de Snelbinder naar Nijmegen. Voeten omhoog en vanavond een biertje bij het Honig complex.

 

Dag 3 – Nijmegen | Maastricht (ca. 175 km)

De derde dag van je wielrenvakantie is de Koninginnenrit. Je fietst in één dag van Nijmegen naar Maastricht en hebt met verschillende klimmetjes en uitdagende segmenten te maken. Allereerst start je dag met cadeautje: De Oude Holleweg. Een tikkeltje mysterieus met een ongenadig einde. Als je denkt dat je er bent, mag je nog ca. 100 meter tegen gemiddeld 10% wegduwen. Inmiddels warm? De weg voert verder over de 7-heuvelenweg. Ook wel bekend als de 7-blaren weg. Tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse, loopt hier menig wandelaar zich een blaar. Daag jezelf uit en trap je een blaar!

Herken je trouwens de vergezichten en afdalingen? Hier hebben wij onze fotosessie gehouden! Via Groesbeek en Grafwegen vlieg je vervolgens over de befaamde Kartenspielerweg om je eerste Duitse meters te pakken. Mocht je hier in de top-100 van Strava willen, dan moet je gemiddeld tegen de 40 km/h fietsen. Via verschillende glooiende weggetjes zak je af langs de Maasduinen over de Oude Baan. Tip: toe aan een kopje koffie? Check Bosbrasserie In de Sluis. Niet te missen, je komt er langs. Je volgt je weg via Landgoed de Hamert draait weer Duitsland in. Nog een paar kilometer en bij de eerstvolgende grenspassage zit je al in Venlo.

Je fietst verder richting Kaldenkirchen en Brüggen, weer naar prachtig bossegment: Nationaal Park De Meinweg. Puur genot voor de hardrijders. De lichte stijging van het begin gaat over in een sluimerende afdaling. Je fietst over bijzonder strak asfalt, zodat je kunt knallen door die bossen. Toch even iets anders dan de Kartenspielerweg. Je fietsreis gaat verder over verschillende landwegen, voornamelijk op Duits grondgebied. Net voordat je bij Windraak de grens passeert pak je nog een mooi colletje, de opmaat voor de Cauberg. Na de Cauberg kun je moe, maar voldaan rechttoe – rechtaan naar Maastricht.

Dag 4 – Maastricht | La Roche en Ardenne (ca. 125 km)

Deze ochtend fietst je in zuidelijke richting naar Gronsveld en Rijckholt. De laatste meters in de Nederlanden, want na Mariadorp en Withuis passeer je de Nederlandse grens en fiets je officieel in de Belgische Ardennen. Direct na Visé wacht je het eerste klimmetje. Rustig warmdraaien, want bij de 30 km krijg je de zwaarste klim van de hele vakantie voor je benen: Rue Tesny. Dit straatje is niet vergevingsgezind. Je start in het dorpje Wandre, merk het gevarenbordje 17% op, rechts voor de start van dit klimmetje.  Rue Tesny is van meet of aan stijl. Heb vooral niet de illusie dat je dit klimmetje ‘even’ naar boven knalt en de concurrentie achter je laat verzuren. Verdeel en heers, want anders kom je jezelf én de man met de hamer tegen. Bij het kerkhof ben je bijna van je lijden verlost, nog zo’n 120 meter en je bent boven. Gehaald, chapeau!

Via verschillende weggetjes laten we je kennis maken met het prachtige, ruige en idyllische België. Straatjes waar je met hoge uitzondering auto’s tegenkomt. De namen van deze straatjes blijven nog lang na je fietsvakantie in je geheugen gegrift: Rue fond des cris, route de Beaufays en Trixhe Nollet. Tussen Remouchamps en Aywaille hebben we een prachtig fietspand gevonden richting Stoqueu. Verdwaal hier figuurlijk in het Belgische landschap.

In tegenstelling tot de lage, vlakke Nederlanden is in dit Belgische deel geen meter vlak. Je blijft stijgen en dalen. Tijdens onze testritten werden we veelvuldig aangemoedigd door Belgische wielerliefhebbers. Sta dus niet versteld als een auto voorbij scheurt met enthousiaste Belgen, die hangend uit het raam ‘aller aller aller’ naar je schreeuwen!

De laatste kilometers van de dag zijn gelukkig dalende kilometers. Deze laatste 5 kilometer gaan met een procentje of 7 naar beneden voor aankomst in La Roche en Ardenne.

Dag 5 – La Roche en Ardennne | Charlevilles-Mézières (ca. 130 km)

Je start op de 4e dag in België en eindigt de dag in Frankrijk. Met ca. 2500 hoogtemeters en 130 kilometer in het verschiet is een flink ontbijt geen slecht idee. La Roche en Ardenne ligt in het dal aan de Ourthe. Dit betekent dat je deze ochtend direct start met een klim van 3 kilometer. Lekker warmdraaien tegen gemiddeld 6%. Prima start om zo die Belgische biertjes van de avond ervoor te verteren. Ook vandaag mijden we zo veel mogelijk grote wegen en fiets je door de echte Ardennen: grillig, groen en tot aan de 80 kilometer is wederom geen meter vlak.

Na Cornimont meander je richting Gros-Fays over de Maltournée naar Vresse-sur-semois. In Vresse pik je de route op langs de Semois. Mooi asfalt en bochtjes links-rechts-links tot aan Thilay. Hier sturen we je de groene heuvel op over een prachtig klimmetje richting de zendmast bovenop de berg. Eenmaal bovenaan kun je Freewheelend naar beneden met een kletterend beekje aan je zijde. Zuig hier die frisse boslucht in je longen. Dit zijn de momenten dat je ultiem geniet van je racefietsvakantie. Na Monthermé heb je nog één berg en één heuveltje voor de boeg voor je aankomt in Charleville-Mezieres. Morgen wacht je de Champagnestreek. Potverdriebubbels, wat een vooruitzicht.

Dag 6 – Charlevilles-Mézières | Epernay (ca. 134 km)

Vandaag zit het venijn in de staart. De eerste 10 kilometer kun je lekker opwarmen. Via het riviertje la vence fiets je langs de A34 naar Guignicourt-sur-Vence. Persoonlijk hadden wij er nog nooit van gehoord, maar wat ligt daar een mooie fietsroute. Door de glooiende Franse heuvels met fantastische vergezichten. Je fiets hier zo’n 8 kilometer door de natuur. Wij zijn benieuwd hoeveel mensen je hier tegen komt, naast mogelijk andere Freewheelers. Na Viel-Saint-Remy sturen we je weer het Van Gogh landschap in, schilderachtige wegen plooien zich uit over de horizon. In Rethel heb je de mogelijkheid tot fourage. Tussen Rethel en Bazancourt is het weer kilometers vreten. Let op, hier is geen mogelijkheid tot eten/drinken onderweg dus bezint eer ge begint.

Om Reims goed te kunnen zien, moet je eerst de heuvel op. Deze ligt net voor Cernay-les-Reims en ligt zo’n 200 meter boven zeespiegel. Vervolgens kun je lekker een stukje afdalen voordat je je onderdompelt in de bruisende Champagnestreek. Wijngaarden tot waar je kunt kijken. Je slingert van Champagnehuis naar Champagnehuis, de een met nog sierlijkere letters dan de ander. De laatste kilometers kennen 3 pittige klimmetjes. Het venijn tussen de wijn. Gelukkig kun je vandaag ook weer afronden omdat de laatste 5 kilometer naar beneden zijn. Op naar de bubbels!

 Dag 7 – Epernay | Parijs (ca. 163 km)

Oui, oui, aujourd’hui nous roulons à Paris. Een pittige tocht die je niet mag onderschatten. In het sluitstuk van de vakantie laten we je niet Freewheelend naar de Eifeltoren fietsen. Het tegendeel is waar. Met zowel hoogtemeters (ruim 1700 hm) als een fikse lengte (163 km), moet je echt nog even aan de bak. Op deze dag kom je maar liefst 35 dorpjes tegen, alvorens je de voorsteden/wijken van Parijs in rijdt. De wegen voeren over smalle, onbekende fietspaden, tot aan prachtige parken in de hoofdstad van Frankrijk. De laatste 30 kilometer tot aan Parijs laten we langs la Marne fietsen. In het begin fiets je als een echt prof over ‘strade bianche’ Eenmaal in Parijs fiets je dwars door Bois de Vincennes over de ‘route de dauphine’, waar je menig Parijzenaar op de racefiets tegen zal komen. Vrees overigens niet om door Parijs te fietsen. De Parijzenaren zijn gewend aan fietsers en hebben wielrenners hoog zitten. Daarnaast mogen fietsers over de bus/taxibaan rijden, zodat jij al het moois vanaf je racefiets kunt bewonderen. Let’s go?!

Fin.

Vergelijkbare routes