Van Groningen naar Parijs (EXTREME)

 • 5 dagen
 • 200 km
 • 399
Terug naar routes
Delen:
freewheelers-8131
Van Groningen naar Parijs (EXTREME)

Durf jij onze EXTREME aan? In 5 dagen fietsen van Groningen naar Parijs

 • 5 dagen
 • 200 km
 • 399
Meer info
nh-hotel-arnhem

Arnhem - NH Hotel

Het NH Arnhem Rijnhotel ligt aan de oever van de Rijn en blinkt uit in haar mooie locatie, geweldige ontbijt en persoonlijke service

Townhouse

Maastricht - Town House

Town House is één van de beste boutique hotels in Maastricht. In dit hotel staan authentieke gastvrijheid en Limburge gezelligheid centraal.

Accommodatie NB Red

Saint Hubert

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

Appart city hotel Reims

Reims

Apart City Hotel in Reims ligt zeer centraal, vlakbij de Notre Dame!

Accommodatie NB Red

Parijs

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort

apollo-groningen

Groningen - Apollo hotel

Moi! Welkom in Grunn. De industriële en eigenzinnige uitstraling maakt dat het hotel net zoveel lef en energie uitstraalt als de stad zelf.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Durf jij onze EXTREME aan? In 5 dagen fietsen van Groningen naar Parijs

Prijs: €399
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

FW-Extreme_klein
FW-Nijmegen_klein
FW-Duitsland_klein

Van Groningen naar Parijs (EXTREME)

Wat kun je verwachten?

FW-Extreme

Extreme

Wind in de rug heb jij niet nodig. De benen zijn in optima forma. De route lonkt en je STRAVA staat aan om je rit te registreren. De aankomende dagen staan in het teken van maar 1 doel: Parijs!

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Na de klimmetjes in de Nederlanden fiets je door naar de heuvels van Belgie. Op een van de klimmetjes moet je toch minimaal 1 Strava KOM pakken!

Freewheelers - Eiffeltoren

Parijs

De stad van liefde en romantiek, maar ook de finishplaats van de Tour de France. Zie jij jezelf al fietsen over de Champs-Élysées en staan onder de Eiffeltoren?

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Groningen | Arnhem (ca. 220 km)

Ben je klaar om oer-Hollands te polderen? Je start bij het centraal station in Groningen en fietst naar Eelderswolde,  Paterswolde en Groningen Airport. Je vervolgt je weg door prachtig landelijk gebied richting Norg over een lange klinkerweg. Nadat je lekker warm bent gefietst kom je in het prachtige natuurgebied de Fochteloren. Zelf zijn wij hier meermaals op een off-road pad terecht gekomen, maar we kunnen je verzekeren dat we hét asfalt pad dwars door dit bijzonder natuurgebied hebben ontdekt!

Via de bosweg kom je uit op de Drenthsche Hoofdvaart. Langs deze vaart kun je lekker een stukje knallen. Na Dwingeloo beland je in Nationaal Park Dwingelderveld. Een tweede prachtig bospad ligt hier in het verschiet. Tussen Anssen en Nijeveen polder je je een weg richting De Klosse waar je fietst over De Bramen om vervolgens aan te komen in Giethoorn.

Na Giethoorn trek je door over de N384 en bedwing je de Beulakerwijde. Bij Zwartsluis steek je het Meppelerdiep over. De weg voert via het Kievitsnest langs het Zwarte Water over de Gennerdijk. Droom weg in dit prachtig stukje Nederland voor je aankomst in Zwolle.

Je verlaat Zwolle via de Parallelweg en fietst over de Geldersedijk richting het Jaagpad langs het Apeldoorns kanaal. Vanaf Heerde laat je de dijken achter je. Maak kennis met de heide en bossen van de Veluwe. Geniet van de Koekenbergweg en snuif die frisse boslucht op. Na Vaassen brengt de  Elburgerweg je over strak asfalt naar Apeldoorn. Natuurlijk laten we de route langs Paleis Het Loo gaan. Check de 17e-eeuwse tuinen! Naar wens en behoefte kun je in Apeldoorn een kop koffie of colaatje pakken. Na Apeldoorn fiets je door naar Beekbergen en trek je een stukje op met de A50. Je fietst vervolgens via de Groenendaalseweg het Nationaal Park de Veluwezoom in. Je slalomt langs de schotse hooglanders door de bossen en over de heide. Na een mooie afdaling fiets je de Zijpenberg op, wat ons betreft de mooiste klim van de Veluwezoom. Na al het moois van de Veluwe en met de longen vol frisse boslucht fiets je richting het centrum van Arnhem.

 

Dag 2 – Arnhem | Maastricht (ca. 210 km)

De Nelson Mandela brug brengt je deze ochtend over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn fiets kun je lekker warmfietsen. Na Gendt en Lent pak je de Snelbinder naar Nijmegen. Het eerste cadeautje van de dag is aanstaande: De Oude Holleweg. Een tikkeltje mysterieus met een ongenadig einde. Als je denkt dat je er bent, mag je nog ca. 100 meter tegen gemiddeld 10% wegduwen. De weg voert verder over de 7-heuvelenweg. Ook wel bekend als de 7-blaren weg. Tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse, loopt hier menig wandelaar zich een blaar. Daag jezelf uit en trap je een blaar!

Herken je trouwens de vergezichten en afdalingen? Hier hebben wij onze fotosessie gehouden! Via Groesbeek en Grafwegen vlieg je vervolgens over de befaamde Kartenspielerweg om je eerste Duitse meters te pakken. Mocht je hier in de top-100 van Strava willen, dan moet je gemiddeld tegen de 40 km/h fietsen. Via verschillende glooiende weggetjes zak je af langs de Maasduinen over de Oude Baan. Tip: toe aan een kopje koffie? Check Bosbrasserie In de Sluis. Niet te missen, je komt er langs. Je volgt je weg via Landgoed de Hamert draait weer Duitsland in. Nog een paar kilometer en bij de eerstvolgende grenspassage zit je al in Venlo.

Je fietst verder richting Kaldenkirchen en Brüggen, weer naar prachtig bossegment: Nationaal Park De Meinweg. Puur genot voor de hardrijders. De lichte stijging van het begin gaat over in een sluimerende afdaling. Je fietst over bijzonder strak asfalt, zodat je kunt knallen door die bossen. Toch even iets anders dan de Kartenspielerweg. Je fietsreis gaat verder over verschillende landwegen, voornamelijk op Duits grondgebied. Net voordat je bij Windraak de grens passeert pak je nog een mooi colletje, de opmaat voor de Cauberg. Na de Cauberg kun je moe, maar voldaan rechttoe – rechtaan naar Maastricht.

 

Dag 3 – Maastricht | Saint Hubert (ca. 170 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Dag 4 – Saint Hubert | Reims (ca. 170 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Dag 5 – Reims | Parijs (ca. 170 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Fin.

Vergelijkbare routes