Van Groningen naar Nijmegen (vici)

 • 2 dagen
 • 150 km
 • 149
Terug naar routes
Delen:
DSC_9010
Van Groningen naar Nijmegen (vici)

Fiets in 2 dagen van Groningen naar Nijmegen en overkom de Veluwe en Waaldijk.

 • 2 dagen
 • 150 km
 • 149
Meer info
fidder-zwolle

Zwolle - Hotel Fidder

Authentiek - 200 verschillende Whiskeys aan de bar?!

oranjestaete-nijmegen

Nijmegen - Hotel Oranjestaete

Aparthotel Oranjestate is een karakteristiek herenhuis aan de rand van het centrum van Nijmegen. Alle appartementen zijn uniek en voorzien van keuken.

apollo-groningen

Groningen - Apollo hotel

Moi! Welkom in Grunn. De industriële en eigenzinnige uitstraling maakt dat het hotel net zoveel lef en energie uitstraalt als de stad zelf.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Fiets in 2 dagen van Groningen naar Nijmegen en overkom de Veluwe en Waaldijk.

Prijs: €149
Boek nu

Info

Deze reis is inclusief:

 • Bagagetransport
 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze reis is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
FW-Nijmegen_klein
FW-Klimmetje_klein

Van Groningen naar Nijmegen (vici)

Wat kun je verwachten?

FW-Vlak

Vlak

Je start met een vlakke etappe. Van Noord- naar Zuid-Nederland. Wist je dat de Nederlandse wielrenners berucht zijn om hun waaiers?

FW-Klimmetje

Klimmetje

De route kent verschillende uitdagende klimmetjes. Neem de Holleweg in Nijmegen. Een tikkeltje mysterieus en gekend om haar uitzicht over het Gelders landschap

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Het laatste klimmetje voor binnenkomst is natuurlijk de beroemde Cauberg. Met een zwaaiende beweging buigt deze klim af. Het slot van de Amstel Gold Race.

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Groningen | Zwolle (ca. 135 km.)

Ben je klaar om oer-Hollands te polderen? Je start bij het centraal station in Groningen en fietst naar Eelderswolde,  Paterswolde en Groningen Airport. Je vervolgt je weg door prachtig landelijk gebied richting Norg over een lange klinkerweg. Nadat je lekker warm bent gefietst kom je in het prachtige natuurgebied de Fochteloren. Zelf zijn wij hier meermaals op een off-road pad terecht gekomen, maar we kunnen je verzekeren dat we hét asfalt pad dwars door dit bijzonder natuurgebied hebben ontdekt!

Via de bosweg kom je uit op de Drenthsche Hoofdvaart. Langs deze vaart kun je lekker een stukje knallen. Na Dwingeloo beland je in Nationaal Park Dwingelderveld. Een tweede prachtig bospad ligt hier in het verschiet. Tussen Anssen en Nijeveen polder je je een weg richting De Klosse waar je fietst over De Bramen om vervolgens aan te komen in Giethoorn.

Na Giethoorn trek je door over de N384 en bedwing je de Beulakerwijde. Tot slot steek je bij Zwartsluis het Meppelerdiep over. De weg voert via het Kievitsnest langs het Zwarte Water over de Gennerdijk. Droom weg in dit prachtig stukje Nederland voor je aankomst in Zwolle.

 

Dag 2 – Zwolle | Nijmegen (ca. 140 km)

Je verlaat Zwolle via de Parallelweg en fietst over de Geldersedijk richting het Jaagpad langs het Apeldoorns kanaal. Vanaf Heerde laat je de dijken achter je. Maak kennis met de heide en bossen van de Veluwe. Geniet van de Koekenbergweg en snuif die frisse boslucht op. Na Vaassen brengt de  Elburgerweg je over strak asfalt naar Apeldoorn. Natuurlijk laten we de route langs Paleis Het Loo gaan. Check de 17e-eeuwse tuinen! Naar wens en behoefte kun je in Apeldoorn een kop koffie of colaatje pakken. Na Apeldoorn fiets je door naar Beekbergen en trek je een stukje op met de A50. Je fietst vervolgens via de Groenendaalseweg het Nationaal Park de Veluwezoom in. Je slalomt langs de schotse hooglanders door de bossen en over de heide. Na een mooie afdaling fiets je de Zijpenberg op, wat ons betreft de mooiste klim van de Veluwezoom. Na al het moois van de Veluwe en met de longen vol frisse boslucht fiets je richting het centrum van Arnhem. De Nelson Mandela brug brengt je over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn pers je de laatste energie uit je benen. Na Gendt en Lent pak je de Snelbinder naar Nijmegen. Voeten omhoog en vanavond een biertje bij het Honig complex.

Vergelijkbare routes