Van Groningen naar Arnhem (vidi)

 • 2 dagen
 • 100 km
 • 95
Terug naar routes
Delen:
DSC_6551
Van Groningen naar Arnhem (vidi)

Ideaal weekendje weg. Een sportieve uitdaging om in 2 dagen van Groningen naar Arnhem te fietsen.

 • 2 dagen
 • 100 km
 • 95
Meer info
hotel-lumen-zwolle

Zwolle - Lumen

Lumen is absoluut geen budget hotel, maar bij gebrek aan een passend hostel, een gratis upgrade naar een 4* hotel!

Holiday Inn

Arnhem - Holiday Inn

Hotel Holiday Inn Express Arnhem is ideaal gelegen in het centrum van Arnhem, op loopafstand van het winkelcentrum en het centraal station.

apollo-groningen

Groningen - Apollo hotel

Moi! Welkom in Grunn. De industriële en eigenzinnige uitstraling maakt dat het hotel net zoveel lef en energie uitstraalt als de stad zelf.

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Ideaal weekendje weg. Een sportieve uitdaging om in 2 dagen van Groningen naar Arnhem te fietsen.

Prijs: €95
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
FW-Nijmegen_klein
FW-Duitsland_klein

Van Groningen naar Arnhem (vidi)

Wat kun je verwachten?

FW-Vlak

Vlak

Lekker uitwaaien? Vorm een waaier en vlieg door de polders van Groningen en Zwolle.

FW-Veluwe-2

Veluwe

De route voert over de Veluwe. Geniet van deze unieke samenstelling van bossen, heide en prachtige fietspaden.

FW-Nijmegen

Nijmegen

In slechts twee fietsdagen van het landelijke Groningen naar het bourgondische Arnhem. Stap ‘s-avonds lekker de stad in en geniet van het eten en drinken.

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Groningen | Zwolle (ca. 130 km)

Ben je klaar om oer-Hollands te polderen? Je start bij het centraal station in Groningen en fietst naar Eelderswolde,  Paterswolde en Groningen Airport. Je vervolgt je weg door prachtig landelijk gebied richting Norg over een lange klinkerweg. Nadat je lekker warm bent gefietst kom je in het prachtige natuurgebied de Fochteloren. Zelf zijn wij hier meermaals op een off-road pad terecht gekomen, maar we kunnen je verzekeren dat we hét asfalt pad dwars door dit bijzonder natuurgebied hebben ontdekt!

Na Dwingeloo fiets je door naar het Nationaal Park Dwingelderveld. Een tweede prachtig bospad ligt hier in het verschiet. Je vervolgt je weg via Ansen richting Ruinerwold over de Wolddijk. Even gas geven. Via Broekhuizen schiet je daarna de polder in om over het Kuipersdijkje naar de Staphorster Grote Stouwe te fietsen. Droom weg in dit kronkelend weids landschap en meanderende Gennerdijk voor je aankomst in Zwolle.

 

Dag 2 – Zwolle | Arnhem (ca. 125 km)

Je verlaat Zwolle via de Parallelweg en fietst over de Geldersedijk richting het Jaagpad langs het Apeldoorns kanaal. Vanaf Heerde laat je de dijken achter je. Maak kennis met de heide en bossen van de Veluwe. Geniet van de Koekenbergweg en snuif die frisse boslucht op. Na Vaassen brengt de  Elburgerweg je over strak asfalt naar Apeldoorn. Natuurlijk laten we de route langs Paleis Het Loo gaan. Check de 17e-eeuwse tuinen! Naar wens en behoefte kun je in Apeldoorn een kop koffie of colaatje pakken. Na Apeldoorn fiets je door naar Beekbergen en trek je een stukje op met de A50. Je fietst vervolgens via de Groenendaalseweg het Nationaal Park de Veluwezoom in. Je slalomt langs de schotse hooglanders door de bossen en over de heide. Na een mooie afdaling fiets je de Zijpenberg op, wat ons betreft de mooiste klim van de Veluwezoom. Met strakke kuiten fiets je via Klarenbeek naar Arnhem.

Vergelijkbare routes