Van Amsterdam naar Nijmegen (veni)

 • 2 dagen
 • 75 km
 • 95
Terug naar routes
Delen:
freewheelers-8490
Van Amsterdam naar Nijmegen (veni)

Altijd al eens van West-Nederland naar Oost-Nederland willen fietsen?

 • 2 dagen
 • 75 km
 • 95
Meer info
Bastion ‘t Loo Apeldoorn

Apeldoorn - Bastion 't Loo

Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo is een luxe viersterrenhotel in een prachtige omgeving. Gelegen op een steenworp afstand van Paleis het Loo,

oranjestaete-nijmegen

Nijmegen - Hotel Oranjestaete

Aparthotel Oranjestate is een karakteristiek herenhuis aan de rand van het centrum van Nijmegen. Alle appartementen zijn uniek en voorzien van keuken.

Qbic Amsterdam

Amsterdam - Qbic

Qbic is een hotel met karakter; het is uniek, fantasierijk, gastvrij en bovendien heeft het een geweldig centrale ligging, direct naast het WTC gebouw

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Altijd al eens van West-Nederland naar Oost-Nederland willen fietsen?

Prijs: €95
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

FW-Vlak_klein
FW-Nijmegen_klein
FW-Klimmetje_klein

Van Amsterdam naar Nijmegen (veni)

Wat kun je verwachten?

FW-Vlak

Vlak

In twee fietsdagen van de metropool Amsterdam naar het bourgondische Nijmegen. Geniet bij aankomst nog even van de stad. Een drankje naast de Stevenskerk of een (STOOM)burger bij de Honig fabriek.

FW-Veluwe-2

Veluwe

Met een beetje geluk zie je wat wild op de veluwe. Van everzwijn tot edelhert en van boommarter tot buizerd. Je fiets langs vennetjes over heide en tegen de stuwwal. De veluwe heeft het allemaal

FW-Nijmegen

Nijmegen

De trots van Nijmegen: De Waalbrug. Met deze brug heet Nijmegen je hartelijk welkom. Geniet van de restaurants en cafe’s in deze gezellige, sportieve stad in Gelderland.

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Amsterdam | Apeldoorn (ca. 100 km)

Je start voor station Amstel in Amsterdam en je fietst door Watergraafsmeer. Via de provinciale weg daal je een stukje af langs de Weespervaart en de Kanaaldijk om vervolgens te meanderen langs de Vecht. Je bent inmiddels lekker warm gefietst dus kun je je snelheid verder opvoeren ten noorden van de Loosdrechtse plassen. Geniet in Hilversum van de bosrijke omgeving, want voor je het weet vang je volop wind in de polders van Eembrugge en Bunschoten. Weer eens een mooie kans om op een waaier te oefenen. Gelukkig zie je in de verte Nijkerk liggen wat voor meer beschutting zorgt. In de laatste kilometers vóór Voorthuizen kun je genieten van landelijk Nederland. Schaapjes hier en koetjes daar. Je vervolgt je weg via de prachtige Apeldoornsestraat. Bij Stroe buig je af richting Kootwijk, laat je hier verassen door de bossen van Hoog Soeren alvorens je het eindpunt Apeldoorn nadert.

 

Dag 2 – Apeldoorn | Nijmegen (ca. 85 km)

Vandaag staat in het teken van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Geen weg hier loopt recht, dus je kronkelt door de Veluwe. De bomen en heide vliegen aan je voorbij. Dit zijn de momenten dat je optimaal geniet van je racefietsvakantie. Neem een welverdiend kopje koffie of colaatje in een van de vele koffietentjes die je hier tegen komt. Na al het moois van de Veluwe en met de longen vol frisse boslucht fiets je richting het centrum van Arnhem. De Nelson Mandela brug brengt je over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn pers je de laatste energie door je benen. Na Gendt en Lent pak je de snelbinder naar Nijmegen. Mocht je een trein tegenkomen, probeer ‘m eens bij te houden en maak er een wedstrijdje van. Vanavond een Hamburger bij STOOM op het Honig complex? Neem je fiets mee naar binnen, vindt Edo niet erg ;-).

Vergelijkbare routes