Van Amsterdam naar Luxemburg (vidi)

 • 6 dagen
 • 100 km
 • 395
Terug naar routes
Delen:
Freewheelers - Amsterdam | Parijs (vidi)
Van Amsterdam naar Luxemburg (vidi)

Dwars door Nederland, gevolgd door het mooiste van de Belgische Ardennen en eindigen in het idyllische Luxemburg. Deze fietsroute combineert het beste van de Benelux.

 • 6 dagen
 • 100 km
 • 395
Meer info
nh-hotel-arnhem

Arnhem - NH Hotel

Het NH Arnhem Rijnhotel ligt aan de oever van de Rijn en blinkt uit in haar mooie locatie, geweldige ontbijt en persoonlijke service

hotel-puur-venlo

Venlo - Hotel Puur

Gelegen tussen de lange geschiedenis van de oude Venlose binnenstad nestelt in de voormalige fiscusgebouwen het eigenzinnige en trendy Hotel Puur.

Townhouse

Maastricht - Town House

Town House is één van de beste boutique hotels in Maastricht. In dit hotel staan authentieke gastvrijheid en Limburge gezelligheid centraal.

Cerf’titude

Manhay - Cerf'titude

Deze mooie en kleine B&B ligt in de landelijke omgeving van Manhay. Hier kom je even helemaal tot rust.

Blue-round

Vresse sur Semois

Hotelnaam en hotelbeschrijving volgt binnenkort.

Accommodatie NB Red

Luxemburg

Hotelnaam en hotelomschrijving volgt binnenkort

Qbic Amsterdam

Amsterdam - Qbic

Qbic is een hotel met karakter; het is uniek, fantasierijk, gastvrij en bovendien heeft het een geweldig centrale ligging, direct naast het WTC gebouw

“Ik wist niet dat Nederland zo divers in haar landschap was; een zeer aan te raden route”

Ronnie - 55 jaar, Oss

Over de route

Dwars door Nederland, gevolgd door het mooiste van de Belgische Ardennen en eindigen in het Luxemburg. Deze fietsroute combineert het beste van de Benelux.

Prijs: €395
Boek nu

Info

Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Uitdagende route (.gpx)

Deze prijs is exclusief:

 • Vervoer naar start- en van eindlocatie
 • Overnachting op start- en eindlocatie
 • Bagagetransport

Bezienswaardigheden

Wielrennen Ardennen
FW-Nijmegen_klein
FW-Duitsland_klein

Van Amsterdam naar Luxemburg (vidi)

Wat kun je verwachten?

Freewheelers - Maastricht

Maastricht

Je start in de metropool Amsterdam en fietst door het Hollandsche landschap naar de eerste klimmetjes op de Veluwe, in Nijmegen en Maastricht.

Freewheelers - Heuvels

Heuvels

Na de klimmetjes in de Nederlanden fiets je door naar de heuvels van Belgie. Een stijgingspercentagen van >10% is geen probleem, toch?

FW-Luxemburg-2

Luxemburg

De populairste sport in het groothertogdom Luxemburg is gekgenoeg wielrennen. Laat je vervoeren door de pittoreske dorpjes en kronkelende heuvelwegen in het idlyllische Luxemburg.

Wat ga jij meemaken?

Dag 1 – Amsterdam| Arnhem (ca. 125 km)

Je start in Amsterdam en je fietst door Watergraafsmeer. Via de provinciale weg daal je een stukje af langs de Weespervaart en de Kanaaldijk om vervolgens te meanderen langs de Vecht. Je bent inmiddels lekker warm gefietst dus kun je je snelheid verder opvoeren ten noorden van de Loosdrechtse plassen. Geniet in Hilversum van de bosrijke omgeving, want voor je het weet vang je volop wind in de polders van Eembrugge en Bunschoten. Weer eens een mooie kans om op een waaier te oefenen. Gelukkig zie je in de verte Nijkerk liggen wat voor meer beschutting zorgt. In de laatste kilometers vóór Voorthuizen kun je genieten van landelijk Nederland. Schaapjes hier en koetjes daar. Je vervolgt je weg via de prachtige Apeldoornsestraat. Bij Stroe buig je af richting Otterloo en fiets je het Nationaal Park De Hoge Veluwe in. Geen weg hier loopt recht, dus je kronkelt door de Veluwe. De bomen en heide vliegen aan je voorbij. Dit zijn de momenten dat je optimaal geniet van je racefietsvakantie. Na al het moois van de Veluwe en met de longen vol frisse boslucht fiets je richting het centrum van Arnhem.

 

Dag 2 – Arnhem | Venlo (ca. 110 km)

Goed geslapen? Het uitgebreide ontbijt zorgt voor het laatste streepje op je batterij. Weer helemaal opgeladen. De Nelson Mandela brug brengt je over het water en je fietst richting de banddijk. Langs de uiterwaarden van de Nederrijn rijdt je je warm. Na Gendt en Lent pak je de Waalbrug naar Nijmegen. Een rondje om het Valkhof, onder de Waalbrug door en bij het gemaal fiets je de Ooijpolder in richting de stuwwal van Beek-Ubbergen. Hier hebben we een cadeautje voor je: De Oude Holleweg. Een tikkeltje mysterieus met een ongenadig einde. Als je denkt dat je er bent, mag je nog ca. 100 meter tegen gemiddeld 10% wegduwen. De weg voert verder over de 7-heuvelenweg. Ook wel bekend als de 7-blaren weg. Tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse, loopt hier menig wandelaar zich een blaar. Daag jezelf uit en trap je een blaar! Herken je de vergezichten en afdalingen? Hier hebben wij onze fotosessie gehouden! Via Groesbeek en Grafwegen vlieg je vervolgens over de befaamde Kartenspielenweg om je eerste Duitse meters te pakken. Mocht je hier in de top-100 van Strava willen, dan moet je gemiddeld tegen de 40 km/h fietsen. Via verschillende glooiende weggetjes zak je af langs de Maasduinen over de Oude Baan. Tip: toe aan een kopje koffie? Check Bosbrasserie In de Sluis. Niet te missen, je komt er langs. Je volgt je weg via Landgoed de Hamert draait weer Duitsland in. Nog een paar kilometer en bij de eerstvolgende grenspassage zit je al in Venlo.

 

Dag 3 – Venlo | Maastricht (ca. 110 km)

Net zoals de andere fietsdagen begint je dag weer met een goed ontbijt. Kom je al een beetje in de racefietsvakantie modus? Deze ochtend fiets je via Kaldenkirchen en Brüggen naar een van de mooiste stukken van vandaag: Nationaal Park De Meinweg. Puur genot voor de hardrijders. De lichte stijging van het begin gaat over in een sluimerende afdaling. Je fietst over bijzonder strak asfalt, zodat je kunt knallen door de bossen. Toch even iets anders dan de Kartenspielerweg. Je fietsreis gaat verder over verschillende landwegen, voornamelijk op Duits grondgebied. Net voordat je bij Windraak de grens passeert pak je nog een mooi colletje, de opmaat voor de Cauberg. Na de Cauberg staan nog verschillende juweeltjes van klimmetjes op het menu. Spaar dus je energie aan het begin van de dag, zodat je hier nog even los kunt gaat.

 

Dag 4 – Maastricht | Manhay (ca. 100 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Dag 5 – Manhay | Vresse sur Semois (ca. 100 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Dag 6 – Vresse sur Semois | Luxemburg (ca. 110 km)

Omschrijving volgt spoedig.

Fin.

Vergelijkbare routes